Tom kha kai soep
Tom Kha Kai (of Tom Kha Gai) betekent letterlijk 'kip-laos-soep'. Laos is dus een onmisbaar ingrediënt!
Aan de slag
Breng een pan met de bouillon (zonder water) en de limoenblaaadjes aan de kook. Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes van 2 à 3 cm en voeg toe aan de bouillon.
Verwijder ondertussen de eventuele donkere en harde stukken van de laos en snijd de wortel in plakken van ca. een ½ cm. Je hebt hier een scherp mes voor nodig. Verwijder de harde onderkant en de buitenste blaadjes van de stengels citroengras en snijd in stukken van 4 cm dik. Snijd de sjalot in parten en halveer de parten in de breedte. Voeg de laos, het citroengras en de sjalot toe aan de kippensoep en laat alles met de deksel schuin op de pan 20 min. op laag vuur koken. Schep af en toe het schuim eraf.
Voeg na 20 min. de kokosmelk, vissaus en suiker toe aan de soep. Verwijder de steelaanzet van de peper en snijd het vruchtvlees in schuine dunne ringen en scheur de oesterzwammen in stukken. Voeg beide toe aan de soep en verwarm nog 5 min. op laag vuur mee. Snijd ondertussen de koriander heel grof, zodat de blaadjes mooi intact blijven.
Pers de limoenen uit en breng de soep op smaak met 2 el limoensap (per 4 personen) en eventueel extra vissaus. Verdeel over kommen en bestrooi met de koriander. Serveer de rest van de limoen in parten ernaast.
Tom kha kai soep
Tom Kha Kai (of Tom Kha Gai) betekent letterlijk 'kip-laos-soep'. Laos is dus een onmisbaar ingrediënt!
hoofdgerecht
null personen
305 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan met de bouillon (zonder water) en de limoenblaaadjes aan de kook. Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes van 2 à 3 cm en voeg toe aan de bouillon.
Verwijder ondertussen de eventuele donkere en harde stukken van de laos en snijd de wortel in plakken van ca. een ½ cm. Je hebt hier een scherp mes voor nodig. Verwijder de harde onderkant en de buitenste blaadjes van de stengels citroengras en snijd in stukken van 4 cm dik. Snijd de sjalot in parten en halveer de parten in de breedte. Voeg de laos, het citroengras en de sjalot toe aan de kippensoep en laat alles met de deksel schuin op de pan 20 min. op laag vuur koken. Schep af en toe het schuim eraf.
Voeg na 20 min. de kokosmelk, vissaus en suiker toe aan de soep. Verwijder de steelaanzet van de peper en snijd het vruchtvlees in schuine dunne ringen en scheur de oesterzwammen in stukken. Voeg beide toe aan de soep en verwarm nog 5 min. op laag vuur mee. Snijd ondertussen de koriander heel grof, zodat de blaadjes mooi intact blijven.
Pers de limoenen uit en breng de soep op smaak met 2 el limoensap (per 4 personen) en eventueel extra vissaus. Verdeel over kommen en bestrooi met de koriander. Serveer de rest van de limoen in parten ernaast.
combinatietip:
achtergrondinfo:
algemeen:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 ml Fundo kippenbouillon
6 diepvries kaffir limoenblaadjes
250 g kipfilet
50 g verse laoswortel (galangal)
3 stengels sereh
2 sjalotten
400 ml Fairtrade kokosmelk in blik
1½ el vissaus
2 tl kokosbloesemsuiker
1 verse rode peper
150 g oesterzwammen
7½ g verse koriander
2 limoenen