Tom yam goong
Dankzij dit recept voor tom yam goong waan je je thuis in Thailand!
Aan de slag
Pel de ontdooide garnalen en verwijder met een scherp mesje het darmkanaal. Zet de garnalen afgedekt in de koelkast tot gebruik, bewaar de schalen.
Verhit de olie in een (soep)pan en bak de schalen van de garnalen 3 min. op hoog vuur. Voeg het water erbij, breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. met de deksel schuin op de pan koken.
Kneus ondertussen de stengels citroengras met de achterkant van je mes en snijd in 3 stukken. Snijd de laos in plakjes.
Snijd de steeltjes van de pepers, plet met een mes en halveer de pepers in de breedte. Scheur de limoenblaadjes in doormidden.
Zeef de bouillon boven een kom en gooi de garnaalschalen weg. Voeg de laos, het citroengras, de limoenblaadjes en rode peper toe aan de bouillon.
Breng aan de kook en laat ca. 10 min. op laag vuur koken. Voeg de laatste 3 min. de garnalen toe.
Pers ondertussen de limoenen uit. Scheur de oesterzwammen in stukken en snijd de koriander grof.
Zet het vuur uit en voeg de oesterzwammen, 3-4 el limoensap (per 4 personen), de vissaus en suiker toe. Garneer de tom yam goong met de koriander.
Tom yam kung
Instructievideo - 03:53 min.
Tom yam goong
Dankzij dit recept voor tom yam goong waan je je thuis in Thailand!
hoofdgerecht
null personen
140 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Pel de ontdooide garnalen en verwijder met een scherp mesje het darmkanaal. Zet de garnalen afgedekt in de koelkast tot gebruik, bewaar de schalen.
Verhit de olie in een (soep)pan en bak de schalen van de garnalen 3 min. op hoog vuur. Voeg het water erbij, breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. met de deksel schuin op de pan koken.
Kneus ondertussen de stengels citroengras met de achterkant van je mes en snijd in 3 stukken. Snijd de laos in plakjes.
Snijd de steeltjes van de pepers, plet met een mes en halveer de pepers in de breedte. Scheur de limoenblaadjes in doormidden.
Zeef de bouillon boven een kom en gooi de garnaalschalen weg. Voeg de laos, het citroengras, de limoenblaadjes en rode peper toe aan de bouillon.
Breng aan de kook en laat ca. 10 min. op laag vuur koken. Voeg de laatste 3 min. de garnalen toe.
Pers ondertussen de limoenen uit. Scheur de oesterzwammen in stukken en snijd de koriander grof.
Zet het vuur uit en voeg de oesterzwammen, 3-4 el limoensap (per 4 personen), de vissaus en suiker toe. Garneer de tom yam goong met de koriander.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
225 g diepvries reuzengarnalen
2 el arachideolie
1 l water
2 stengels koelverse sereh citroengras
50 g galanga (laos)
2 rawitt pepers rood & groen
5 gedroogde limoenblaadjes
2 limoenen
150 g oesterzwammen
15 g verse koriander
2 el vissaus
1 el kristalsuiker