Tom yam goong
bewaar
bewaar

Tom yam goong

Dankzij dit recept voor tom yam goong waan je je thuis in Thailand!

35 min. bereiden

pittig

12 ingrediënten

Aan de slag

Pel de ontdooide garnalen en verwijder met een scherp mesje het darmkanaal. Zet de garnalen afgedekt in de koelkast tot gebruik, bewaar de schalen.

Verhit de olie in een (soep)pan en bak de schalen van de garnalen 3 min. op hoog vuur. Voeg het water erbij, breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. met de deksel schuin op de pan koken.

Kneus ondertussen de stengels citroengras met de achterkant van je mes en snijd in 3 stukken. Snijd de laos in plakjes.

Snijd de steeltjes van de pepers, plet met een mes en halveer de pepers in de breedte. Scheur de limoenblaadjes in doormidden.

Zeef de bouillon boven een kom en gooi de garnaalschalen weg. Voeg de laos, het citroengras, de limoenblaadjes en rode peper toe aan de bouillon.

Breng aan de kook en laat ca. 10 min. op laag vuur koken. Voeg de laatste 3 min. de garnalen toe.

Pers ondertussen de limoenen uit. Scheur de oesterzwammen in stukken en snijd de koriander grof.

Zet het vuur uit en voeg de oesterzwammen, 3-4 el limoensap (per 4 personen), de vissaus en suiker toe. Garneer de tom yam goong met de koriander.

variatietipLiever iets pittiger? Voeg extra pepertje toe.

Tom yam kung

Instructievideo - 03:53 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tom yam goong

Dankzij dit recept voor tom yam goong waan je je thuis in Thailand!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig