Visballetjes met kappertjesjus
Aan de slag
Vis in stukken snijden. Sjalotjes pellen en snipperen. Peterselie fijn knippen. In keukenmachine vis met sjalotjes, 2/3 van peterselie en bloem pureren. Zout en peper naar smaak toevoegen. Van vismengsel balletjes (walnootgrootte) draaien. In koekenpan 25 g boter verhitten, visballetjes in ca. 3 minuten rondom bruin en gaar bakken. Balletjes uit pan nemen en warmhouden. Op laag vuur rest van boter in bakvet laten smelten, aanbaksels goed losroeren. Kappertjes en rest van peterselie door boterjus mengen. Jus met zout en peper op smaak brengen. Serveren met gegratineerde aardappels en peultjes.
Visballetjes met kappertjesjus
hoofdgerecht
null personen
360 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Vis in stukken snijden. Sjalotjes pellen en snipperen. Peterselie fijn knippen. In keukenmachine vis met sjalotjes, 2/3 van peterselie en bloem pureren. Zout en peper naar smaak toevoegen. Van vismengsel balletjes (walnootgrootte) draaien. In koekenpan 25 g boter verhitten, visballetjes in ca. 3 minuten rondom bruin en gaar bakken. Balletjes uit pan nemen en warmhouden. Op laag vuur rest van boter in bakvet laten smelten, aanbaksels goed losroeren. Kappertjes en rest van peterselie door boterjus mengen. Jus met zout en peper op smaak brengen. Serveren met gegratineerde aardappels en peultjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g kabeljauwfilet
3 sjalotjes
5 takjes peterselie
3 eetlepels bloem
0 zout en peper
100 g boter
2 eetlepels kappertjes
Dit heb je nodig
keukenmachine