Kalfsoester met roergebakken spinazie en kappertjesjus
Aan de slag
Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. Zongedroogde tomaten met keukenpapier droogdeppen en in reepjes snijden. In wok of grote pan helft van boter verhitten en paprikablokjes 2 minuten zachtjes bakken. Spinazie toevoegen en al omscheppend in enkele minuten laten slinken en gaar worden. Tomaatreepjes erdoor scheppen. Intussen in koekenpan rest van boter verhitten en kalfsoesters in 3-4 minuten per kant rosé bakken. Kalfsoesters uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden. Bakvet afblussen met 1 dl water. Kappertjes erdoor roeren, jus nog even doorwarmen. Spinazie en kalfsoesters over twee borden verdelen. Bestrooien met zout en peper. Kappertjesjus over vlees scheppen. Lekker met penne (pasta).
Kalfsoester met roergebakken spinazie en kappertjesjus
hoofdgerecht
null personen
340 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. Zongedroogde tomaten met keukenpapier droogdeppen en in reepjes snijden. In wok of grote pan helft van boter verhitten en paprikablokjes 2 minuten zachtjes bakken. Spinazie toevoegen en al omscheppend in enkele minuten laten slinken en gaar worden. Tomaatreepjes erdoor scheppen. Intussen in koekenpan rest van boter verhitten en kalfsoesters in 3-4 minuten per kant rosé bakken. Kalfsoesters uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden. Bakvet afblussen met 1 dl water. Kappertjes erdoor roeren, jus nog even doorwarmen. Spinazie en kalfsoesters over twee borden verdelen. Bestrooien met zout en peper. Kappertjesjus over vlees scheppen. Lekker met penne (pasta).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 gele paprika
4 zongedroogde tomaten in olie
40 g boter of margarine
1 zak panklare spinazie
2 kalfsoesters
2 eetlepels kappertjes
0 zout en peper
Dit heb je nodig
wok
aluminiumfolie