Pikante kaasfondue uit Mexico
Aan de slag
In fonduepan (of braadpan met dikke bodem) boter smelten. Bloem erover strooien en 1 min. zachtjes meebakken. Melk toevoegen en met houten lepel blijven roeren tot gladde, gebonden saus ontstaat. Roomkaas in saus laten smelten. Cheddar en mozzarella door saus mengen en roeren tot alle kaas gesmolten is. Pepers in stukjes snijden en met koriander door fondue roeren. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.
Om te dippen: - beetgaar gekookte minimaïskolfjes - repen rode of gele paprika - tortillachips of opgerolde repen wraptortilla - stukjes verse ananas - stukken avocado - blokjes chorizoworst (niet-vegetarisch).
Pikante kaasfondue uit Mexico
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
In fonduepan (of braadpan met dikke bodem) boter smelten. Bloem erover strooien en 1 min. zachtjes meebakken. Melk toevoegen en met houten lepel blijven roeren tot gladde, gebonden saus ontstaat. Roomkaas in saus laten smelten. Cheddar en mozzarella door saus mengen en roeren tot alle kaas gesmolten is. Pepers in stukjes snijden en met koriander door fondue roeren. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.
Om te dippen: - beetgaar gekookte minimaïskolfjes - repen rode of gele paprika - tortillachips of opgerolde repen wraptortilla - stukjes verse ananas - stukken avocado - blokjes chorizoworst (niet-vegetarisch).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
25 g boter
2 eetlepels bloem
300 ml melk
150 g verse roomkaas naturel
300 g cheddar
1 bol mozzarella
2 eetlepels jalapeñopepers
½ zakje verse koriander
Dit heb je nodig
kaasfonduepan (caquelon) met rechaud
fonduevorken