Kaasfondue met walnoten
Aan de slag
Korst van kaas snijden en kaas (in keukenmachine) raspen. In fonduepan 400 ml droge witte wijn aan de kook brengen. Roomkaas in warme wijn laten oplossen. Vuur laag draaien en overige twee kaassoorten in gedeelten met houten lepel door kaasmengsel roeren, tot alle kaas gesmolten is. Maizena oplossen in rest van wijn, maizenapapje door kaasmengsel roeren en fondue nog 2-3 min. zachtjes laten doorkoken tot hij goed gebonden is. Pan van vuur nemen en walnoten, olie en bieslook door fondue roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.
Om te dippen: - gekookte aardappelpartjes - stukjes (noten)ciabatta of rozijnenbrood - stukjes bleekselderij - stukjes avocado - partjes verse mango - blokjes of rolletjes ham (niet-vegetarisch).
Kaasfondue met walnoten
hoofdgerecht
null personen
850 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Korst van kaas snijden en kaas (in keukenmachine) raspen. In fonduepan 400 ml droge witte wijn aan de kook brengen. Roomkaas in warme wijn laten oplossen. Vuur laag draaien en overige twee kaassoorten in gedeelten met houten lepel door kaasmengsel roeren, tot alle kaas gesmolten is. Maizena oplossen in rest van wijn, maizenapapje door kaasmengsel roeren en fondue nog 2-3 min. zachtjes laten doorkoken tot hij goed gebonden is. Pan van vuur nemen en walnoten, olie en bieslook door fondue roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.
Om te dippen: - gekookte aardappelpartjes - stukjes (noten)ciabatta of rozijnenbrood - stukjes bleekselderij - stukjes avocado - partjes verse mango - blokjes of rolletjes ham (niet-vegetarisch).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g Hollandse gatenkaas
500 ml cider
150 g verse roomkaas naturel
150 g geraspte belegen kaas
1 el maizena
50 g walnoten
2 el walnotenolie
1 zakje verse bieslook
Dit heb je nodig
kaasfonduepan (caquelon) met rechaud
fonduevorken