Hollandse kaasfondue met drie soorten kaas & bacon
De lekkerste Hollandse kazen in 1 pan. De bacon geeft net dat beetje extra.
Aan de slag
Zorg dat alle kaas op kamertemperatuur is. Rasp de gatenkaas, Goudse kaas en geitenkaas.
Snijd de bacon in dunne reepjes en bak in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Pers de knoflook en doe met de wijn en het citroensap in de kaasfonduepan of schaal en breng aan de kook. Voeg op laag vuur al roerend geleidelijk de kaassoorten toe. Laat langzaam smelten.
Meng de maizena in een kommetje met het water en roer tot een gladde massa. Voeg toe aan de kaasfondue en meng goed. Zet het vuur uit. Voeg de bacon toe en breng op smaak met de nootmuskaat en peper.
Bak ondertussen het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer bij de fondue.
Hollandse kaasfondue met drie soorten kaas & bacon
De lekkerste Hollandse kazen in 1 pan. De bacon geeft net dat beetje extra.
hoofdgerecht
null personen
920 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Zorg dat alle kaas op kamertemperatuur is. Rasp de gatenkaas, Goudse kaas en geitenkaas.
Snijd de bacon in dunne reepjes en bak in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Pers de knoflook en doe met de wijn en het citroensap in de kaasfonduepan of schaal en breng aan de kook. Voeg op laag vuur al roerend geleidelijk de kaassoorten toe. Laat langzaam smelten.
Meng de maizena in een kommetje met het water en roer tot een gladde massa. Voeg toe aan de kaasfondue en meng goed. Zet het vuur uit. Voeg de bacon toe en breng op smaak met de nootmuskaat en peper.
Bak ondertussen het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer bij de fondue.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g Hollandse gatenkaas
100 g Goudse belegen kaas 48+
300 g belegen Hollandse geitenkaas
100 g bacon
1 teen knoflook
350 ml droge witte wijn
1 tl citroensap
1 el maizena
2 el kraanwater
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
1 Frans afbakstokbrood
Dit heb je nodig
kaasfonduepan