Kaasfondue met Leidse kaas
Aan de slag
In fonduepan wijn op matig vuur tot net onder kookpunt verwarmen. Met houten lepel kaas in gedeelten door wijn roeren. Blijven roeren tot alle kaas gesmolten is. Knoflook erboven uitpersen. Maizena met 2 el water tot glad papje roeren. Maïzenapapje door kaasmengsel roeren en geheel nog 2-3 min. zachtjes laten pruttelen tot fondue glad en gebonden is. Jenever en bieslook erdoor mengen. Op smaak brengen met peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten en stokbrood erbij geven.
Kaasfondue met Leidse kaas
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In fonduepan wijn op matig vuur tot net onder kookpunt verwarmen. Met houten lepel kaas in gedeelten door wijn roeren. Blijven roeren tot alle kaas gesmolten is. Knoflook erboven uitpersen. Maizena met 2 el water tot glad papje roeren. Maïzenapapje door kaasmengsel roeren en geheel nog 2-3 min. zachtjes laten pruttelen tot fondue glad en gebonden is. Jenever en bieslook erdoor mengen. Op smaak brengen met peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten en stokbrood erbij geven.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g belegen kaas
300 ml droge witte wijn
1 teentje knoflook
1 el maizena
3 el jonge jenever
½ zakje verse bieslook
1 bruin stokbrood
Dit heb je nodig
caquelon (kaasfonduepan)