Hollandse kaasfondue met rauwkost
Een kaasfondue van twee soorten kaas. Pan op tafel en dippen maar!
Aan de slag
Snijd de korst van beide kazen en rasp ze (in keukenmachine). Halveer de knoflook en wrijf de binnenzijde van de fonduepan ermee in. Breng de bouillon in de fonduepan aan de kook. Draai het vuur laag en roer met een houten lepel de beide kaassoorten in gedeelte door de warme bouillon, tot alle kaas gesmolten is.
Los maizena op in de korenwijn. Roer het maizenapapje en de mosterd door het kaasmengsel en laat nog 2-3 min. zachtjes doorkoken tot de fondue goed gebonden is. Breng op smaak met wat peper en eventueel zout. Zet de kaasfonduepan op het rechaud op de tafel.
Hollandse kaasfondue met rauwkost
Een kaasfondue van twee soorten kaas. Pan op tafel en dippen maar!
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de korst van beide kazen en rasp ze (in keukenmachine). Halveer de knoflook en wrijf de binnenzijde van de fonduepan ermee in. Breng de bouillon in de fonduepan aan de kook. Draai het vuur laag en roer met een houten lepel de beide kaassoorten in gedeelte door de warme bouillon, tot alle kaas gesmolten is.
Los maizena op in de korenwijn. Roer het maizenapapje en de mosterd door het kaasmengsel en laat nog 2-3 min. zachtjes doorkoken tot de fondue goed gebonden is. Breng op smaak met wat peper en eventueel zout. Zet de kaasfonduepan op het rechaud op de tafel.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g Leerdammer kaas
300 g belegen boerenkaas
1 teen knoflook
300 ml groentebouillonblokjes
2 el maizena
3 el jonge jenever
1 el grove mosterd
Dit heb je nodig
kaasfonduepan (caquelon) met rechaud