Hollandse kaasfondue met rauwkost
bewaar
bewaar

Hollandse kaasfondue met rauwkost

Een kaasfondue van twee soorten kaas. Pan op tafel en dippen maar!

15 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de korst van beide kazen en rasp ze (in keukenmachine). Halveer de knoflook en wrijf de binnenzijde van de fonduepan ermee in. Breng de bouillon in de fonduepan aan de kook. Draai het vuur laag en roer met een houten lepel de beide kaassoorten in gedeelte door de warme bouillon, tot alle kaas gesmolten is.

Los maizena op in de korenwijn. Roer het maizenapapje en de mosterd door het kaasmengsel en laat nog 2-3 min. zachtjes doorkoken tot de fondue goed gebonden is. Breng op smaak met wat peper en eventueel zout. Zet de kaasfonduepan op het rechaud op de tafel.

serveertipOm te dippen: blokjes grofvolkorenbrood of roggebrood - kleine roosjes rauw of gekookte bloemkool - repen komkommer, bleekselderij en venkel - (beetgaar gekookte) wortelballetjes - radijsjes - cherrytomaatjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hollandse kaasfondue met rauwkost

Een kaasfondue van twee soorten kaas. Pan op tafel en dippen maar!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig