Cheddarkaassaus
Aan de slag
Verhit de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer tot een glad mengsel en laat 2 min. garen op laag vuur (roux).
Voeg de melk toe en breng de saus al roerend aan de kook. Laat 3 min. zachtjes koken en voeg dan de kaas toe. Laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Lekker over groenten zoals bloemkool, broccoli of witlof.
Roux maken
Instructievideo - 00:45 min.
Cheddarkaassaus
bijgerecht
null personen
240 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer tot een glad mengsel en laat 2 min. garen op laag vuur (roux).
Voeg de melk toe en breng de saus al roerend aan de kook. Laat 3 min. zachtjes koken en voeg dan de kaas toe. Laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Lekker over groenten zoals bloemkool, broccoli of witlof.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
25 g boter
1 el bloem
300 ml halfvolle melk
150 g Cheddar
1 mespunt nootmuskaat