Jordanese gehaktballen
Aan de slag
Verhit 25 g boter in een koekenpan en fruit de sjalot 3 min. Neem uit de pan. Week ondertussen het brood in de melk. Knijp uit en meng in een kom met de sjalot, garnalen, het gehakt en ei. Voeg de nootmuskaat, peper en royaal zout toe.
Vorm met natte handen 8 ballen van het gehakt en rol ze door de bloem. Verhit 50 g boter in dezelfde koekenpan en braad de gehaktballen op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur laag en bak in 15 min. gaar. Draai regelmatig.
Vlees braden
Instructievideo - 01:13 min.
Jordanese gehaktballen
bijgerecht
null personen
545 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 25 g boter in een koekenpan en fruit de sjalot 3 min. Neem uit de pan. Week ondertussen het brood in de melk. Knijp uit en meng in een kom met de sjalot, garnalen, het gehakt en ei. Voeg de nootmuskaat, peper en royaal zout toe.
Vorm met natte handen 8 ballen van het gehakt en rol ze door de bloem. Verhit 50 g boter in dezelfde koekenpan en braad de gehaktballen op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur laag en bak in 15 min. gaar. Draai regelmatig.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g boter
1 sjalot
2 sneetjes witbrood
50 ml halfvolle melk
1 bakje Hollandse garnalen
400 g gehakt
1 ei
1 mespunt nootmuskaat
50 g bloem