De klassieke gehaktbal
bewaar
bewaar

De klassieke gehaktbal

15 min. bereiden / 25 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de korstjes van het brood, leg het brood in een diep bord en sprenkel de melk erover. Doe het gehakt in een kom en breek het ei erboven. Voeg de nootmuskaat en zout en peper naar smaak toe. Knijp de sneetjes brood uit en verkruimel boven het gehakt. Kneed het gehakt tot een egale massa waarin geen stukje brood meer te zien is. Verdeel in 4 porties en vorm met natte handen ballen van. Strooi de bloem op een plat bord. Wentel de ballen door de bloem. Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen op hoog vuur 3 min. aan. Draai ze steeds rond met een houten spatel zodat ze mooi gelijkmatig bruin worden. Voeg een scheutje water toe en leg de deksel schuin op de pan. Bak de ballen op laag vuur in 25 min. gaar. Neem uit de pan. Voeg 100 ml water aan het braadvet toe en roer de aanbaksels los. Serveer de ballen met de jus. Lekker met bloemkool en aardappelen.

Vlees braden

Instructievideo - 01:13 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

De klassieke gehaktbal

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig