Gehaktbal met aardappelen en sperziebonen
Aan de slag
Schenk de melk in een schaal en leg het brood erin. Meng het rundergehakt met het half-om-half gehakt en het ei. Knijp het brood uit en meng het erdoor. Voeg de mosterd en de nootmuskaat toe, en peper en zout naar smaak. Kneed goed door. Draai met natte handen 4 ballen. Verwarm de boter in een braadpan. Voeg, als de boter niet meer schuimt, de gehaktballen toe en braad ze op middelhoog vuur in 5 min. rondom aan. Draai het vuur laag en braad de gehaktballen in 20 min. gaar, met de deksel schuin op de pan. Keer ze regelmatig. Schil ondertussen de aardappelen. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verwijder de steelaanzet van de bonen en kook ze in 8 min. beetgaar. Bak het spek 5 min. in een pan met antiaanbaklaag. Meng door de gare bonen. Schep de aardappelen, de bonen en de gehaktballen op 4 borden en schenk wat van het braadvocht bij de aardappelen.
Aardappelen en pasta koken
Instructievideo - 02:52 min.
Gehaktbal met aardappelen en sperziebonen
hoofdgerecht
null personen
940 kcal
25 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Schenk de melk in een schaal en leg het brood erin. Meng het rundergehakt met het half-om-half gehakt en het ei. Knijp het brood uit en meng het erdoor. Voeg de mosterd en de nootmuskaat toe, en peper en zout naar smaak. Kneed goed door. Draai met natte handen 4 ballen. Verwarm de boter in een braadpan. Voeg, als de boter niet meer schuimt, de gehaktballen toe en braad ze op middelhoog vuur in 5 min. rondom aan. Draai het vuur laag en braad de gehaktballen in 20 min. gaar, met de deksel schuin op de pan. Keer ze regelmatig. Schil ondertussen de aardappelen. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verwijder de steelaanzet van de bonen en kook ze in 8 min. beetgaar. Bak het spek 5 min. in een pan met antiaanbaklaag. Meng door de gare bonen. Schep de aardappelen, de bonen en de gehaktballen op 4 borden en schenk wat van het braadvocht bij de aardappelen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 ml melk
2 sneetjes witbrood
300 g rundergehakt
300 g half-om-halfgehakt
1 ei
2 el grove mosterd
1 tl nootmuskaat
75 g gezouten roomboter
1 kg kruimige aardappelen
600 g sperziebonen
125 g gerookte magere spekblokjes