Bloemkool met komijnekaas
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Breng een pan water aan de kook, voeg de bloemkool toe en kook in 3 min. beetgaar (blancheren). Giet af en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken en doe in de ovenschaal.
Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer 3 min. tot het mengsel licht begint te kleuren. Schenk de melk erbij en laat inkoken tot een gladde, gebonden saus. Roer regelmatig. Voeg de helft van de kaas toe en laat smelten. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de saus over de bloemkool en bestrooi met de rest van de kaas. Bak ca. 20 min. in de oven tot de bloemkool gaar en de kaas goudbruin is.
Roux maken
Instructievideo - 00:45 min.
Bloemkool met komijnekaas
bijgerecht
null personen
330 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Breng een pan water aan de kook, voeg de bloemkool toe en kook in 3 min. beetgaar (blancheren). Giet af en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken en doe in de ovenschaal.
Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer 3 min. tot het mengsel licht begint te kleuren. Schenk de melk erbij en laat inkoken tot een gladde, gebonden saus. Roer regelmatig. Voeg de helft van de kaas toe en laat smelten. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de saus over de bloemkool en bestrooi met de rest van de kaas. Bak ca. 20 min. in de oven tot de bloemkool gaar en de kaas goudbruin is.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bloemkool
25 g boter
40 g bloem
400 ml halfvolle melk
150 g komijnekaas
Dit heb je nodig
ovenschaal ca. 20 x 30 cm