Bietenstamppot met komijnekaas
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de bietjes in kleine blokjes. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de bietjes en rozijnen toe en verwarm 5 min. op laag vuur.
Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen en melk met de pureestamper tot puree. Schep het bietjesmengsel, de zure room en kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met kleine zoetzure augurken (potje 340 ml).
Bietenstamppot met komijnekaas
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de bietjes in kleine blokjes. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de bietjes en rozijnen toe en verwarm 5 min. op laag vuur.
Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen en melk met de pureestamper tot puree. Schep het bietjesmengsel, de zure room en kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met kleine zoetzure augurken (potje 340 ml).
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg aardappelen
1 schaal gekookte bieten
25 g boter
2 uien
3 el rozijnen
150 ml halfvolle melk
1 bekertje zure room
200 g komijnekaas
Dit heb je nodig
pureestamper