Zweedse gehaktballetjes met puree
Aan de slag
Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in 20 min. gaar. Giet af boven een schaal. Schenk 100 ml kookvocht, de helft van de zure room en 50 g boter bij de aardappelen en stamp met de pureestamper tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10 min. goudbruin en gaar.
Doe de bieten met de rode ui in een schaal en meng de rest van de zure room erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree en de gehaktballetjes over 4 borden en schep op elk bord 1 el cranberrycompote. Serveer met de bietensalade.
Zweedse gehaktballetjes met puree
hoofdgerecht
null personen
790 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in 20 min. gaar. Giet af boven een schaal. Schenk 100 ml kookvocht, de helft van de zure room en 50 g boter bij de aardappelen en stamp met de pureestamper tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10 min. goudbruin en gaar.
Doe de bieten met de rode ui in een schaal en meng de rest van de zure room erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree en de gehaktballetjes over 4 borden en schep op elk bord 1 el cranberrycompote. Serveer met de bietensalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg aardappelen iets kruimig
1 bekertje zure room
100 g boter
1 schaal Zweedse gehaktballetjes
1 schaal gekookte bieten
2 uien
½ pot cranberrycompote
Dit heb je nodig
pureestamper