Bietenstamppot met Zweedse gehaktballetjes
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in stukjes en kook in een pan met water en zout in 20 min. gaar. Verhit de margarine in een koekenpan, voeg de balletjes toe en bak op middelhoog vuur in 10 minuten gaar. Schud regelmatig om.
Verwarm de bieten in een pan met balsamicoazijn. Giet de aardappelen af, voeg de zure room toe en stamp fijn.
Snijd de dille fijn. Schep de bieten en de dille door de puree en verdeel over de borden. Verdeel de spekjes erover en leg de gehaktballetjes erbij.
Bietenstamppot met Zweedse gehaktballetjes
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in stukjes en kook in een pan met water en zout in 20 min. gaar. Verhit de margarine in een koekenpan, voeg de balletjes toe en bak op middelhoog vuur in 10 minuten gaar. Schud regelmatig om.
Verwarm de bieten in een pan met balsamicoazijn. Giet de aardappelen af, voeg de zure room toe en stamp fijn.
Snijd de dille fijn. Schep de bieten en de dille door de puree en verdeel over de borden. Verdeel de spekjes erover en leg de gehaktballetjes erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg kruimige aardappelen
2 el vloeibare margarine
380 g Zweedse gehaktballetjes
800 g geraspte bietjes
100 ml zure room
2 el balsamicoazijn
½ bakje verse dille
1 zakje gebakken spekblokjes
Dit heb je nodig
aardappelstamper