Kipschnitzel en bloemkool met kerriesaus
Aan de slag
Aardappels schillen, wassen, in stukken snijden en in 20 min. gaarkoken. Bloemkool schoonmaken, in roosjes verdelen en in 10 min. beetgaar koken. In koekenpan helft van boter verhitten en schnitzels in 8 min. bruinbakken. In steelpan rest van boter verhitten. Al roerend bloem en kerrie toevoegen. Melk onder voortdurend roeren er in delen bijschenken en bal die ontstaat steeds gladroeren. Bouillontablet boven saus verkruimelen, doorroeren en nog 2 min. zacht laten koken. Op smaak brengen met (zout en) peper. Aardappels, schnitzels en bloemkool over vier borden verdelen. Saus over bloemkool scheppen.
Kipschnitzel en bloemkool met kerriesaus
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels schillen, wassen, in stukken snijden en in 20 min. gaarkoken. Bloemkool schoonmaken, in roosjes verdelen en in 10 min. beetgaar koken. In koekenpan helft van boter verhitten en schnitzels in 8 min. bruinbakken. In steelpan rest van boter verhitten. Al roerend bloem en kerrie toevoegen. Melk onder voortdurend roeren er in delen bijschenken en bal die ontstaat steeds gladroeren. Bouillontablet boven saus verkruimelen, doorroeren en nog 2 min. zacht laten koken. Op smaak brengen met (zout en) peper. Aardappels, schnitzels en bloemkool over vier borden verdelen. Saus over bloemkool scheppen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappels
1 bloemkool
50 g boter
4 kipschnitzels champignon
25 g bloem
1 eetlepel kerriepoeder
250 ml halfvolle melk
½ vleesbouillontablet