Rijstschotel met kip en kerriesaus
Kip en kerrie zijn samen zo'n klassiek duo waar we nooit genoeg van krijgen.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de bouillon. Snipper de ui. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.
Verhit de boter in een braadpan. Bak de kipfilet in 3 min. lichtbruin. Kook de sperziebonen 6-8 min. in weinig water en giet af. Voeg de ui aan de kip toe en bak 1 min. mee. Schep de appel door de kip en bak 1 min. mee. Schep de rijst door de kip en breng op smaak met peper en zout.
Bereid de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer het rijstmengsel met de sperziebonen en kerriesaus.
Rijstschotel met kip en kerriesaus
Kip en kerrie zijn samen zo'n klassiek duo waar we nooit genoeg van krijgen.
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de bouillon. Snipper de ui. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.
Verhit de boter in een braadpan. Bak de kipfilet in 3 min. lichtbruin. Kook de sperziebonen 6-8 min. in weinig water en giet af. Voeg de ui aan de kip toe en bak 1 min. mee. Schep de appel door de kip en bak 1 min. mee. Schep de rijst door de kip en breng op smaak met peper en zout.
Bereid de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer het rijstmengsel met de sperziebonen en kerriesaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g witte snelkookrijst
500 ml tuinkruidenbouillon van tablet
1 ui
2 Elstar appels
3 el ongezouten roomboter
400 g kipfiletblokjes
450 g diepvries sperziebonen
2 zakjes mix voor kerriesaus