Witlof met kerriesaus
Aan de slag
Witlof schoonmaken en bittere kern verwijderen. Struikjes in ca. 15 minuten gaar koken. Intussen rijst in ca. 8 minuten gaar koken en daarna 15 minuten afgedekt laten staan. In koekenpan boter verhitten en rundervinken in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar bakken. Intussen kerriesaus bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Rozijnen door saus roeren. Struikjes witlof laten uitlekken en op vier borden naast rundervink leggen. Kerriesaus erover schenken en rijst naast rundervink scheppen.
Witlof met kerriesaus
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Witlof schoonmaken en bittere kern verwijderen. Struikjes in ca. 15 minuten gaar koken. Intussen rijst in ca. 8 minuten gaar koken en daarna 15 minuten afgedekt laten staan. In koekenpan boter verhitten en rundervinken in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar bakken. Intussen kerriesaus bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Rozijnen door saus roeren. Struikjes witlof laten uitlekken en op vier borden naast rundervink leggen. Kerriesaus erover schenken en rijst naast rundervink scheppen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 struikjes witlof
300 g snelkookrijst
50 g boter of margarine
4 rundervinken
1 doosje kerriesaus
2 eetlepels rozijnen