Risotto met portobello en gemengde paddestoelen
Zonder paddenstoelen geen risotto. Daarom dubbel zoveel paddenstoelen in deze vegetarische variant.
Aan de slag
Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd in stukjes. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Hak de walnoten en snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen met de kruiden op hoog vuur bruin. Schep ze op een bord bestrooi royaal met peper en eventueel zout. Schenk de rest van de olie in een pan en bak de ui 3 min. zachtjes mee.
Pers de knoflook erboven uit en bak de risottorijst even mee, tot alle korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en laat verdampen. Los het bouilontablet op in het water en roer een scheut ervan door de rijst. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige scheut is opgenomen door de rijst. Maak zo alle bouillon op en laat de risotto zachtjes doorkoken tot de rijstkorrels beetgaar zijn (totaal ca. 20 min.).
Snijd de kaas in piepkleine blokjes. Schep de paddenstoelen en noten door de risotto en warm de risotto nog even door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de kaas erdoor en verdeel de risotto over diepe borden.
Risotto met portobello en gemengde paddestoelen
Zonder paddenstoelen geen risotto. Daarom dubbel zoveel paddenstoelen in deze vegetarische variant.
hoofdgerecht
null personen
1185 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd in stukjes. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Hak de walnoten en snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen met de kruiden op hoog vuur bruin. Schep ze op een bord bestrooi royaal met peper en eventueel zout. Schenk de rest van de olie in een pan en bak de ui 3 min. zachtjes mee.
Pers de knoflook erboven uit en bak de risottorijst even mee, tot alle korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en laat verdampen. Los het bouilontablet op in het water en roer een scheut ervan door de rijst. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige scheut is opgenomen door de rijst. Maak zo alle bouillon op en laat de risotto zachtjes doorkoken tot de rijstkorrels beetgaar zijn (totaal ca. 20 min.).
Snijd de kaas in piepkleine blokjes. Schep de paddenstoelen en noten door de risotto en warm de risotto nog even door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de kaas erdoor en verdeel de risotto over diepe borden.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 portobello
200 g paddenstoelen voor risotto
1 teen knoflook
100 g ongebrande walnoten
1 middelgrote ui
4 el traditionele olijfolie
200 g risottorijst
100 ml droge witte wijn
½ tuinkruidenbouillontablet
350 ml kokend water
100 g extra belegen kaas