Risotto met kip, bleekselderij en paddenstoelen
Smeuïge risotto zonder wijn, kunnen ook de kinderen mee-eten.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix. Snijd de bleekselderijstengels in blokjes van een ½ cm.
Verhit ¾ van de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook, de kruiden en bleekselderij 3 min. op laag vuur. Voeg de rijst toe en fruit 1 min. mee. Breng ondertussen 1.2 liter water aan de kook en los hierin de bouillontabletten op. Voeg wat bouillon toe aan de rijst en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer wat toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
Snijd ondertussen de paddenstoelen in stukjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur in 3 min. bruin. Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Voeg toe aan de paddenstoelen en bak 1 min. mee. Roer de paddenstoelen en kip door de risotto.
Risotto met kip en bleekselderij
Instructievideo - 03:50 min.
Risotto met kip, bleekselderij en paddenstoelen
Smeuïge risotto zonder wijn, kunnen ook de kinderen mee-eten.
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix. Snijd de bleekselderijstengels in blokjes van een ½ cm.
Verhit ¾ van de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook, de kruiden en bleekselderij 3 min. op laag vuur. Voeg de rijst toe en fruit 1 min. mee. Breng ondertussen 1.2 liter water aan de kook en los hierin de bouillontabletten op. Voeg wat bouillon toe aan de rijst en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer wat toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
Snijd ondertussen de paddenstoelen in stukjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur in 3 min. bruin. Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Voeg toe aan de paddenstoelen en bak 1 min. mee. Roer de paddenstoelen en kip door de risotto.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
1 ui
300 g paddenstoelen voor risotto
6 stengels bleekselderij
4 el traditionele olijfolie
300 g risottorijst
2½ Zonnatura groentebouillontabletten
1¼ l kraanwater
200 g gerookte kipfiletplakjes