Risotto met kip, bleekselderij en paddenstoelen
bewaar
bewaar

Risotto met kip, bleekselderij en paddenstoelen

Smeuïge risotto zonder wijn, kunnen ook de kinderen mee-eten.

30 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix. Snijd de bleekselderijstengels in blokjes van een ½ cm.

Verhit ¾ van de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook, de kruiden en bleekselderij 3 min. op laag vuur. Voeg de rijst toe en fruit 1 min. mee. Breng ondertussen 1.2 liter water aan de kook en los hierin de bouillontabletten op. Voeg wat bouillon toe aan de rijst en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer wat toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.

Snijd ondertussen de paddenstoelen in stukjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur in 3 min. bruin. Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Voeg toe aan de paddenstoelen en bak 1 min. mee. Roer de paddenstoelen en kip door de risotto.

combinatietipLekker met geraspte Pecorino Romano.

Risotto met kip en bleekselderij

Instructievideo - 03:50 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Risotto met kip, bleekselderij en paddenstoelen

Smeuïge risotto zonder wijn, kunnen ook de kinderen mee-eten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig