Risotto met garnalen
Deze risotto is slank, heel betaalbaar en heerlijk fris door de citroen.
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 4 min. Voeg de risottorijst toe en fruit 2 min. mee tot de korrels glazig zijn.
Los ondertussen het bouillontablet op in het kokend water. Voeg de wijn toe aan de risotto en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Voeg na 16 min. de garnalen toe aan de risotto en kook nog 3-4 min. zachtjes door. Roer regelmatig.
Snijd de bieslook fijn. Meng met het citroenrasp en kappertjes door de risotto en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Risotto maken
Instructievideo - 04:45 min.
Risotto met garnalen
Deze risotto is slank, heel betaalbaar en heerlijk fris door de citroen.
hoofdgerecht
null personen
330 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 4 min. Voeg de risottorijst toe en fruit 2 min. mee tot de korrels glazig zijn.
Los ondertussen het bouillontablet op in het kokend water. Voeg de wijn toe aan de risotto en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Voeg na 16 min. de garnalen toe aan de risotto en kook nog 3-4 min. zachtjes door. Roer regelmatig.
Snijd de bieslook fijn. Meng met het citroenrasp en kappertjes door de risotto en breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
2 el traditionele olijfolie
250 g risottorijst
1 kippenbouillontablet
800 ml kokend water
100 ml droge witte wijn
1 citroen
250 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
25 g verse bieslook
2 el kappertjes