Noedelsalade met garnalen en peultjes
bewaar
bewaar

Noedelsalade met garnalen en peultjes

De zachte noedels gaan perfect samen met de knapperige peultjes. De vissaus, koriander en gember maken dit gerecht lekker kruidig.

30 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Doe de noedels in een kom, schenk er kokend water op tot ze helemaal onderstaan en laat 10 min. wellen. Kook ondertussen de peultjes en tuinerwten in een pan water in 3 min. beetgaar. Doe de groenten in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

Schil en rasp de gember. Rasp de groene schil van de limoen en pers een helft van de vrucht uit. Klop een dressing van de gember, 1 el limoensap, het -rasp, de chili- en vissaus.

Doe de noedels in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng met 2/3 van de dressing. Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen met de rest van de dressing in 3 min. gaar.

Snijd de peultjes in de lenge doormidden, meng met de tuinerwten en de helft van de koriander door de noedels en verdeel over een schaal. Verdeel de garnalen met de saus erover en bestrooi met de rest van de koriander.

combinatietipLekker met geroosterd sesamzaad.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Noedelsalade met garnalen en peultjes

De zachte noedels gaan perfect samen met de knapperige peultjes. De vissaus, koriander en gember maken dit gerecht lekker kruidig.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig