Noedelsalade met garnalen en peultjes
De zachte noedels gaan perfect samen met de knapperige peultjes. De vissaus, koriander en gember maken dit gerecht lekker kruidig.
Aan de slag
Doe de noedels in een kom, schenk er kokend water op tot ze helemaal onderstaan en laat 10 min. wellen. Kook ondertussen de peultjes en tuinerwten in een pan water in 3 min. beetgaar. Doe de groenten in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Schil en rasp de gember. Rasp de groene schil van de limoen en pers een helft van de vrucht uit. Klop een dressing van de gember, 1 el limoensap, het -rasp, de chili- en vissaus.
Doe de noedels in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng met 2/3 van de dressing. Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen met de rest van de dressing in 3 min. gaar.
Snijd de peultjes in de lenge doormidden, meng met de tuinerwten en de helft van de koriander door de noedels en verdeel over een schaal. Verdeel de garnalen met de saus erover en bestrooi met de rest van de koriander.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Noedelsalade met garnalen en peultjes
De zachte noedels gaan perfect samen met de knapperige peultjes. De vissaus, koriander en gember maken dit gerecht lekker kruidig.
hoofdgerecht
null personen
400 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Doe de noedels in een kom, schenk er kokend water op tot ze helemaal onderstaan en laat 10 min. wellen. Kook ondertussen de peultjes en tuinerwten in een pan water in 3 min. beetgaar. Doe de groenten in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Schil en rasp de gember. Rasp de groene schil van de limoen en pers een helft van de vrucht uit. Klop een dressing van de gember, 1 el limoensap, het -rasp, de chili- en vissaus.
Doe de noedels in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng met 2/3 van de dressing. Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen met de rest van de dressing in 3 min. gaar.
Snijd de peultjes in de lenge doormidden, meng met de tuinerwten en de helft van de koriander door de noedels en verdeel over een schaal. Verdeel de garnalen met de saus erover en bestrooi met de rest van de koriander.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g rice sticks
2 l kokend water
200 g verse peultjes
450 g diepvries tuinerwten
2 cm verse gember
1 limoen
3 el chilisaus
2 el vissaus
2 el arachideolie
300 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
15 g verse koriander