Ramensoep met peultjes en garnalen
Noedelsoep met ramen noedels = echt -kom-fortfood.
Aan de slag
Snipper de sjalot. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de knoflook en de koriander fijn. Boen de limoen schoon, halveer deze en pers de vrucht. Haal de puntjes en draden van de peultjes af.
Kook de noedels 4 min. in kokend water. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken.
Verhit ondertussen de olie in een soeppan en bak hierin de sjalot en gember op middelhoog vuur 2 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee.
Blus het sjalot-knoflookmengsel af met het water, voeg de bouillontabletten, het limoensap en de suiker toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en voeg de peultjes, bonen en garnalen toe. Breng opnieuw aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken.
Verdeel de noedels over de kommen. Schep eerst de peultjes en de garnalen uit de soep en verdeel die over de kommen. Giet de bouillon erbij, breng op smaak met peper en serveer met koriander.
Ramensoep met peultjes en garnalen
Noedelsoep met ramen noedels = echt -kom-fortfood.
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalot. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de knoflook en de koriander fijn. Boen de limoen schoon, halveer deze en pers de vrucht. Haal de puntjes en draden van de peultjes af.
Kook de noedels 4 min. in kokend water. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken.
Verhit ondertussen de olie in een soeppan en bak hierin de sjalot en gember op middelhoog vuur 2 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee.
Blus het sjalot-knoflookmengsel af met het water, voeg de bouillontabletten, het limoensap en de suiker toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en voeg de peultjes, bonen en garnalen toe. Breng opnieuw aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken.
Verdeel de noedels over de kommen. Schep eerst de peultjes en de garnalen uit de soep en verdeel die over de kommen. Giet de bouillon erbij, breng op smaak met peper en serveer met koriander.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sjalot
2 cm verse gember
1 teen verse knoflook
15 g verse koriander
1 limoen
200 g verse peultjes
270 g Hakubaku ramen noedels
2 el arachideolie
1 l water
1½ kippenbouillontablet
1 tl suiker
200 g diepvries edamame bonen
225 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen