Pasta met tomaat, venkel & garnalen
Snelle pasta met tomatensaus op basis van witte wijn. Binnen 15 min. klaar!
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de venkelknollen in de lengte in dunne repen en de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan, voeg de venkel, knoflook en het venkelzaad toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Voeg de wijn toe, draai het vuur hoog en laat 1 min. koken. Voeg de tomaten en crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng de saus aan de kook, voeg de garnalen toe, draai het vuur laag en laat in 5 min. garen. Roer regelmatig. Serveer de pasta met de saus en bestrooi met de blaadjes van de munt.
Pasta met tomaat, venkel & garnalen
Snelle pasta met tomatensaus op basis van witte wijn. Binnen 15 min. klaar!
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de venkelknollen in de lengte in dunne repen en de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan, voeg de venkel, knoflook en het venkelzaad toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Voeg de wijn toe, draai het vuur hoog en laat 1 min. koken. Voeg de tomaten en crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng de saus aan de kook, voeg de garnalen toe, draai het vuur laag en laat in 5 min. garen. Roer regelmatig. Serveer de pasta met de saus en bestrooi met de blaadjes van de munt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g trottole
2 venkelknollen
2 tenen knoflook
3 el traditionele olijfolie
2 tl gemalen venkelzaad
50 ml droge witte wijn
400 g Cirio tomatenschijven
125 g crème fraîche
300 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
15 g verse munt