Poffertjes-ijstaart
Aan de slag
Laat de 2 soorten ijs iets zachter worden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Schep bolletjes van het ijs.
Verdeel de bolletjes ijs en de poffertjes onregelmatig over de springvorm. Stapel ze hoog in de vorm van een toren. Zet de springvorm tot gebruik in de vriezer. Klop de slagroom stijf.
Hang een kom met de chocolade in stukjes in een iets grotere pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de stukjes smelten (au bain-marie).
Neem de springvorm uit de vriezer en verwijder de ring van de springvorm. Leg de ijstaart voorzichtig met behulp van het bakpapier op een bord. Verwijder het bakpapier. Besprenkel de ijstaart met de gesmolten chocolade. Garneer met de slagroom en chococrisps. Serveer direct.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Poffertjes-ijstaart
nagerecht
null personen
380 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Laat de 2 soorten ijs iets zachter worden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Schep bolletjes van het ijs.
Verdeel de bolletjes ijs en de poffertjes onregelmatig over de springvorm. Stapel ze hoog in de vorm van een toren. Zet de springvorm tot gebruik in de vriezer. Klop de slagroom stijf.
Hang een kom met de chocolade in stukjes in een iets grotere pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de stukjes smelten (au bain-marie).
Neem de springvorm uit de vriezer en verwijder de ring van de springvorm. Leg de ijstaart voorzichtig met behulp van het bakpapier op een bord. Verwijder het bakpapier. Besprenkel de ijstaart met de gesmolten chocolade. Garneer met de slagroom en chococrisps. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 ml vanilleroomijs
750 ml chocoladeroomijs
290 g ambachtelijke poffertjes
125 ml verse slagroom
75 g pure chocolade
45 g chococrisps puur
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (Ø 20 cm)