Dame blanche
Een klassieker, maar dat is-ie natuurlijk niet voor niets geworden.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur goudbruin. Schep op een bord en laat afkoelen. Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur, roer de chocolade erdoor en laat van het vuur af in de melk smelten. Roer af en toe. Klop ondertussen de slagroom met de suiker net niet stijf.
Doe in elke ijscoupe of wijnglas een bolletje ijs, schenk de warme chocoladesaus erbij en schep er wat slagroom op. Bestrooi met het amandelschaafsel en serveer direct.
Dame blanche
Een klassieker, maar dat is-ie natuurlijk niet voor niets geworden.
nagerecht
null personen
420 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur goudbruin. Schep op een bord en laat afkoelen. Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur, roer de chocolade erdoor en laat van het vuur af in de melk smelten. Roer af en toe. Klop ondertussen de slagroom met de suiker net niet stijf.
Doe in elke ijscoupe of wijnglas een bolletje ijs, schenk de warme chocoladesaus erbij en schep er wat slagroom op. Bestrooi met het amandelschaafsel en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el amandelschaafsel
75 ml volle melk
100 g pure chocolade
100 ml verse slagroom
4 bolletjes vanilleroomijs
Dit heb je nodig
ijscoupes of wijnglazen