Super dame blanche
Met witte in plaats van pure chocolade. De amandelen en bessen geven kleur en bite.
Aan de slag
Smelt de boter en suiker op hoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de amandelen toe en laat karamelliseren tot ze goudbruin zijn.
Houd de amandelen in beweging door met de pan draaiende bewegingen te maken. Dit duurt 3 min. Laat de amandelen drogen op bakpapier. Zitten ze aan elkaar vast, dan kun je ze van elkaar loshalen als ze zijn afgekoeld.
Verwarm de slagroom in een steelpan op laag vuur. Snijd de chocolade in stukjes en voeg toe. Laat smelten en neem dan van het vuur. Schep in de ijscoupes of glazen 2 bolletjes ijs. Schenk de warme saus erover en garneer met de amandelen, Maltesers en rode bessen.
Super dame blanche
Met witte in plaats van pure chocolade. De amandelen en bessen geven kleur en bite.
nagerecht
null personen
890 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Smelt de boter en suiker op hoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de amandelen toe en laat karamelliseren tot ze goudbruin zijn.
Houd de amandelen in beweging door met de pan draaiende bewegingen te maken. Dit duurt 3 min. Laat de amandelen drogen op bakpapier. Zitten ze aan elkaar vast, dan kun je ze van elkaar loshalen als ze zijn afgekoeld.
Verwarm de slagroom in een steelpan op laag vuur. Snijd de chocolade in stukjes en voeg toe. Laat smelten en neem dan van het vuur. Schep in de ijscoupes of glazen 2 bolletjes ijs. Schenk de warme saus erover en garneer met de amandelen, Maltesers en rode bessen.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g ongezouten roomboter
30 g kristalsuiker
50 g ongebrande amandelen
100 ml verse slagroom
200 g witte chocolade
750 ml vanille-ijs
100 g witte Maltesers
150 g verse rode bessen
Dit heb je nodig
bakpapier
ijscoupes
ijsbolletjeslepel