Gegrilde exotische fruitsalade met gember-bananenkwark
Aan de slag
Grill voorverwarmen. Mango schillen en in plakken van pit snijden. Ananas in schijven snijden, schillen en in vieren snijden. Harde kern verwijderen. Papaja schillen, pitjes verwijderen en in stukken snijden. Fruit in ovenschaal leggen, suiker erover strooien en voorzichtig door elkaar husselen. Schaal ca. 10 cm onder hete grill schuiven en fruit ca. 15 min. grillen, tot het zacht is en randjes mooi bruin zijn. Intussen in kom gemberstukjes door bananenkwark mengen. Pecannoten grof hakken. Fruit over vier borden verdelen en gember-bananenkwark erop scheppen. Garneren met pecannoten.
Variatie: De papaja kan goed vervangen worden door 2 perziken of nectarines. De salade wordt dan een tikkeltje zoeter.
Gegrilde exotische fruitsalade met gember-bananenkwark
nagerecht
null porties
295 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Grill voorverwarmen. Mango schillen en in plakken van pit snijden. Ananas in schijven snijden, schillen en in vieren snijden. Harde kern verwijderen. Papaja schillen, pitjes verwijderen en in stukken snijden. Fruit in ovenschaal leggen, suiker erover strooien en voorzichtig door elkaar husselen. Schaal ca. 10 cm onder hete grill schuiven en fruit ca. 15 min. grillen, tot het zacht is en randjes mooi bruin zijn. Intussen in kom gemberstukjes door bananenkwark mengen. Pecannoten grof hakken. Fruit over vier borden verdelen en gember-bananenkwark erop scheppen. Garneren met pecannoten.
Variatie: De papaja kan goed vervangen worden door 2 perziken of nectarines. De salade wordt dan een tikkeltje zoeter.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 mango
1 kleine ananas
1 papaja
4 eetlepels suiker
250 g bananenkwark
2 eetlepels bakgember
25 g ongezouten pecannoten
Dit heb je nodig
ovenschaal ca. 25 x 35 cm