Klassieke Zwitserse raclette
Het heeft iets weg van de Zwitsere kaasfondue, maar deze raclette kun je als los gerecht of bij het gourmetten eten.
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon en kook ze in ca. 20 min. in de schil gaar. Giet af, laat iets afkoelen en snijd dan ongeschild in plakken. Rangschik de plakken aardappel en kaas op een bord. Zet een kom met de augurkjes en zilveruitjes ernaast.
Leg, aan tafel, een plak kaas in het pannetje en laat het smelten onder het grillelement. Warm 1/4 van de aardappelplakken op de grillplaat op. Leg de aardappelplakken naast elkaar op een bord, leg een plak ham erop en schep de gesmolten kaas erop. Bestrooi de kaas licht met paprikapoeder en peper. Schep wat augurkjes en zilveruitjes naast het raclettegerecht.
Klassieke Zwitserse raclette
Het heeft iets weg van de Zwitsere kaasfondue, maar deze raclette kun je als los gerecht of bij het gourmetten eten.
bijgerecht
null personen
835 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon en kook ze in ca. 20 min. in de schil gaar. Giet af, laat iets afkoelen en snijd dan ongeschild in plakken. Rangschik de plakken aardappel en kaas op een bord. Zet een kom met de augurkjes en zilveruitjes ernaast.
Leg, aan tafel, een plak kaas in het pannetje en laat het smelten onder het grillelement. Warm 1/4 van de aardappelplakken op de grillplaat op. Leg de aardappelplakken naast elkaar op een bord, leg een plak ham erop en schep de gesmolten kaas erop. Bestrooi de kaas licht met paprikapoeder en peper. Schep wat augurkjes en zilveruitjes naast het raclettegerecht.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 vastkokende aardappelen
4 plakken raclettekaas
12 zure augurken
4 el zilveruitjes
4 plakken rauwe ham
1 snufje paprikapoeder
Dit heb je nodig
gourmetstel