Zelfgemaakte zalmsalade
Een zalmsalade is een allemansvriend: lekker op toast, op een broodje of in een blaadje sla als hapje. Zelfgemaakt natuurlijk het allerlekkerst.
Aan de slag
Schil en snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Kook ze in water met zout in 10 min. gaar. Giet af en laat afkoelen. Laat de zalm uitlekken, haal de zalm los met een vork en verwijder eventueel vel en graten. Snipper de ui en snijd de augurk in dunne plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes.
Voeg de zalm samen met de augurken, paprika, ui en de zilveruitjes toe aan de aardappelblokjes en meng goed. Meng de mayonaise, crème fraîche, ketchup en de mosterd. Breng op smaak met peper.
Schep door de zalmsalade. Snijd de peterselie fijn. Schep met een ijsbolletjestang 1 bol salade op elk bord, strooi er paprikapoeder over en garneer met peterselie.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Zelfgemaakte zalmsalade
Een zalmsalade is een allemansvriend: lekker op toast, op een broodje of in een blaadje sla als hapje. Zelfgemaakt natuurlijk het allerlekkerst.
bijgerecht
null personen
235 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil en snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Kook ze in water met zout in 10 min. gaar. Giet af en laat afkoelen. Laat de zalm uitlekken, haal de zalm los met een vork en verwijder eventueel vel en graten. Snipper de ui en snijd de augurk in dunne plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes.
Voeg de zalm samen met de augurken, paprika, ui en de zilveruitjes toe aan de aardappelblokjes en meng goed. Meng de mayonaise, crème fraîche, ketchup en de mosterd. Breng op smaak met peper.
Schep door de zalmsalade. Snijd de peterselie fijn. Schep met een ijsbolletjestang 1 bol salade op elk bord, strooi er paprikapoeder over en garneer met peterselie.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g vastkokende aardappelen
418 g roze zalm in blik
1 kleine rode ui
8 augurken
1 rode paprika
3 el zilveruitjes
4 el mayonaise
1 el crème fraîche
1 tl ketchup
6 takjes verse peterselie
1 tl paprikapoeder
Dit heb je nodig
ijsbolletjeslepel