Huzarensalade in babyromainesla
Door de salade te serveren in mooie slablaadjes, heb je fijne eenhapsgerechtjes. Zo wordt die oude bekende opeens weer hip.
Aan de slag
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en laat in 2 uur afkoelen.
Verwijder het klokhuis van de appel. Doe samen met de augurken, zilveruitjes en ui in de keukenmachine en maal fijn met de pulsknop.
Doe de aardappelen met de cornedbeef in een kom en prak door elkaar. Voeg het augurk-uimengsel en de mayonaise toe. Meng en breng op smaak met peper en het zout.
Haal de blaadjes sla los. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Schep de salade in de slablaadjes en garneer met de tomaat en peterselie.
Aardappelen schillen
Instructievideo - 01:08 min.
Huzarensalade in babyromainesla
Door de salade te serveren in mooie slablaadjes, heb je fijne eenhapsgerechtjes. Zo wordt die oude bekende opeens weer hip.
bijgerecht
null personen
240 kcal
30 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en laat in 2 uur afkoelen.
Verwijder het klokhuis van de appel. Doe samen met de augurken, zilveruitjes en ui in de keukenmachine en maal fijn met de pulsknop.
Doe de aardappelen met de cornedbeef in een kom en prak door elkaar. Voeg het augurk-uimengsel en de mayonaise toe. Meng en breng op smaak met peper en het zout.
Haal de blaadjes sla los. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Schep de salade in de slablaadjes en garneer met de tomaat en peterselie.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappel
½ jazz-appel
160 g augurken zoetzuur
320 g zilveruitjes zoetzuur
1 kleine ui
200 g magere cornedbeef in blik
8 el mayo royale (mayonaise)
½ tl zout
2 kropjes babyromaine
125 g romaatjes
15 g verse peterselie
Dit heb je nodig
keukenmachine