Vegetarische huzarensalade
Oer-Hollandse huzarensalade in een vegetarisch jasje. Lekker bij een vega BBQ!
Aan de slag
Schil de aardappelen winterpeen en snijd in blokjes van ca. een ½ cm (brunoise). Kook met het zout in 7 min. beetgaar. Doe de tuinerwten in een vergiet. Giet de aardappel en peen erboven af. Laat eerst goed uitlekken en daarna alles op een platte schaal afkoelen tot kamertemperatuur. Dit duurt ca. 20 min. Schep regelmatig om.
Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en prak ze fijn.
Snijd 6 zoetzure augurken (per 4 personen) in blokjes van ca. een ½ cm. Meng de azijn met de mayonaise, mosterd, zonnebloemolie en peper en eventueel zout tot een dressing. Snijd de selderij fijn. Meng het ei, de augurk, dressing en selderij door de aardappel en groente en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vegetarische huzarensalade
Oer-Hollandse huzarensalade in een vegetarisch jasje. Lekker bij een vega BBQ!
bijgerecht
null personen
427 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen winterpeen en snijd in blokjes van ca. een ½ cm (brunoise). Kook met het zout in 7 min. beetgaar. Doe de tuinerwten in een vergiet. Giet de aardappel en peen erboven af. Laat eerst goed uitlekken en daarna alles op een platte schaal afkoelen tot kamertemperatuur. Dit duurt ca. 20 min. Schep regelmatig om.
Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en prak ze fijn.
Snijd 6 zoetzure augurken (per 4 personen) in blokjes van ca. een ½ cm. Meng de azijn met de mayonaise, mosterd, zonnebloemolie en peper en eventueel zout tot een dressing. Snijd de selderij fijn. Meng het ei, de augurk, dressing en selderij door de aardappel en groente en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g vastkokende aardappelen
200 g winterpeen
1 mespunt zout
225 g diepvries fijne tuinerwten
3 witte scharreleieren
6 zoetzure augurken
3 el witte natuurazijn
2 el mayonaise
2 tl milde mosterd
4 el zonnebloemolie
20 g verse selderij