Vegetarische huzarensalade
bewaar
bewaar

Vegetarische huzarensalade

Oer-Hollandse huzarensalade in een vegetarisch jasje. Lekker bij een vega BBQ!

35 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen winterpeen en snijd in blokjes van ca. een ½ cm (brunoise). Kook met het zout in 7 min. beetgaar. Doe de tuinerwten in een vergiet. Giet de aardappel en peen erboven af. Laat eerst goed uitlekken en daarna alles op een platte schaal afkoelen tot kamertemperatuur. Dit duurt ca. 20 min. Schep regelmatig om.

Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en prak ze fijn.

Snijd 6 zoetzure augurken (per 4 personen) in blokjes van ca. een ½ cm. Meng de azijn met de mayonaise, mosterd, zonnebloemolie en peper en eventueel zout tot een dressing. Snijd de selderij fijn. Meng het ei, de augurk, dressing en selderij door de aardappel en groente en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegetarische huzarensalade

Oer-Hollandse huzarensalade in een vegetarisch jasje. Lekker bij een vega BBQ!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig