Huzarensalade met dille
Dat stoffige imago van de huzarensalade is in één klap verleden tijd met deze variant.
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en prak ze fijn. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise). Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Kook de aardappelen, winterpeen en doperwten met een mespunt zout in 7 min. beetgaar. Giet af en laat op een platte schaal in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Schep regelmatig om.
Laat ondertussen de augurkenblokjes uitlekken en vang 1.5 eetlepel per twee personen van vocht op. Meng het vocht met de mayonaise, de olie en peper en eventueel zout tot een dressing. Meng het ei, de augurkenblokjes en dressing door de aardappel en groenten en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de dille los en schep door de salade.
Haal twee mooie blaadjes per persoon van de kropsla los en leg op elk bord twee blaadjes. Maak met een ijsbolletjestang bolletjes van de salade en leg op de sla.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Huzarensalade met dille
Dat stoffige imago van de huzarensalade is in één klap verleden tijd met deze variant.
voorgerecht
null personen
405 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en prak ze fijn. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise). Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Kook de aardappelen, winterpeen en doperwten met een mespunt zout in 7 min. beetgaar. Giet af en laat op een platte schaal in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Schep regelmatig om.
Laat ondertussen de augurkenblokjes uitlekken en vang 1.5 eetlepel per twee personen van vocht op. Meng het vocht met de mayonaise, de olie en peper en eventueel zout tot een dressing. Meng het ei, de augurkenblokjes en dressing door de aardappel en groenten en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de dille los en schep door de salade.
Haal twee mooie blaadjes per persoon van de kropsla los en leg op elk bord twee blaadjes. Maak met een ijsbolletjestang bolletjes van de salade en leg op de sla.
bewaartip:
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote scharreleieren
600 g vastkokende aardappelen
200 g winterpeen
200 g verse doperwten
135 ml augurkenblokjes
2 el Maille mayonaise met fijne mosterd
4 el arachideolie
4 takjes verse dille
1 kropsla
Dit heb je nodig
ijsbolletjestang