Huzarensalade met zoete aardappel
Gebruik eens zoete aardappel voor huzarensalade. Extra veel smaak!
Aan de slag
Kook de zoete-aardappelblokjes met eventueel zout in 7 min. beetgaar. Kook de tuinerwten de laatste 3 min. mee. Giet af en laat in 20 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Schep regelmatig om.
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in parten.
Snijd ondertussen de bieslook fijn. Laat de augurkenblokjes uitlekken en vang 1 el vocht (per 4 pers.) op. Meng het vocht met de mayonaise, mosterd, peper en eventueel zout tot een dressing. Meng de augurkenblokjes, bieslook en dressing door de aardappelen en tuinerwten.
Haal de blaadjes van de sla los en verdeel over een schaal. Verdeel de huzarensalade, eiparten en gegrilde beenham erover.
Huzarensalade met zoete aardappel
Gebruik eens zoete aardappel voor huzarensalade. Extra veel smaak!
bijgerecht
null personen
320 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Kook de zoete-aardappelblokjes met eventueel zout in 7 min. beetgaar. Kook de tuinerwten de laatste 3 min. mee. Giet af en laat in 20 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Schep regelmatig om.
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in parten.
Snijd ondertussen de bieslook fijn. Laat de augurkenblokjes uitlekken en vang 1 el vocht (per 4 pers.) op. Meng het vocht met de mayonaise, mosterd, peper en eventueel zout tot een dressing. Meng de augurkenblokjes, bieslook en dressing door de aardappelen en tuinerwten.
Haal de blaadjes van de sla los en verdeel over een schaal. Verdeel de huzarensalade, eiparten en gegrilde beenham erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g zoete-aardappelblokjes
200 g diepvries tuinerwten
3 middelgrote scharreleieren
7½ g verse bieslook
115 g augurkenblokjes
3 el Zaanse mayonaise
½ el fijne mosterd
1 kropje babyromaine
100 g flinterdunne gegrilde beenham