Huzarensalade
Een gouden oude: huzarensalade. En zo maak je deze klassieke versie voortaan zelf.
Aan de slag
Verhit de boter in een braadpan op middelhoog vuur en bak het vlees 10 min. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de kruidnagels, het laurierblaadje en het water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat het vlees met de deksel op de pan op laag vuur 1½ uur stoven.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Breng een pan eventueel gezouten water aan de kook en kook de aardappel en wortel in ca. 10 min. gaar. Voeg na 8 min. de bevroren tuinerwten toe. Giet af, doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water.
Kook ondertussen de eieren in 10 min. hard. Houd 4 augurken ( per 8 personen) apart en snijd de rest in blokjes van een ½ cm.
Haal het vlees uit de pan. Draai het vuur hoog en laat de bouillon in ca. 3 min. inkoken tot stroopdikte. Pluk ondertussen het vlees met 2 vorken.
Doe het vlees met de aardappel, wortel, tuinerwten, augurkblokjes, mosterd en mayonaise in een kom. Zeef de kruidnagels en laurier uit de bouillon en voeg de bouillon toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en meng goed.
Snijd de eieren in vieren. Maak van de achtergehouden augurken waaiers: snijd ze in dunne plakjes maar laat aan een uiteinde een klein stukje vast zitten.
Schep de huzarensalade op een bord en garneer met de eikwarten en augurkwaaiers. Bestrooi het ei met de paprikapoeder.
Huzarensalade
Een gouden oude: huzarensalade. En zo maak je deze klassieke versie voortaan zelf.
bijgerecht
null personen
350 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de boter in een braadpan op middelhoog vuur en bak het vlees 10 min. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de kruidnagels, het laurierblaadje en het water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat het vlees met de deksel op de pan op laag vuur 1½ uur stoven.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Breng een pan eventueel gezouten water aan de kook en kook de aardappel en wortel in ca. 10 min. gaar. Voeg na 8 min. de bevroren tuinerwten toe. Giet af, doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water.
Kook ondertussen de eieren in 10 min. hard. Houd 4 augurken ( per 8 personen) apart en snijd de rest in blokjes van een ½ cm.
Haal het vlees uit de pan. Draai het vuur hoog en laat de bouillon in ca. 3 min. inkoken tot stroopdikte. Pluk ondertussen het vlees met 2 vorken.
Doe het vlees met de aardappel, wortel, tuinerwten, augurkblokjes, mosterd en mayonaise in een kom. Zeef de kruidnagels en laurier uit de bouillon en voeg de bouillon toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en meng goed.
Snijd de eieren in vieren. Maak van de achtergehouden augurken waaiers: snijd ze in dunne plakjes maar laat aan een uiteinde een klein stukje vast zitten.
Schep de huzarensalade op een bord en garneer met de eikwarten en augurkwaaiers. Bestrooi het ei met de paprikapoeder.
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g ongezouten roomboter
480 g hacheevlees
1 runderbouillonblokje
3 kruidnagels
1 laurierblaadje
300 ml kraanwater
600 g vastkokende aardappelen
300 g winterpeen
300 g diepvries tuinerwten
4 middelgrote scharreleieren
300 g zoetzure augurken
2 tl mosterd
8 el mayonaise
1 tl paprikapoeder