Frisse huzarensalade
bewaar
bewaar

Frisse huzarensalade

Je snijdt de ingrediënten in stukjes, mengt ze door elkaar, laat het afkoelen en voilà: je huzarensalade kan op tafel.

40 min. bereiden / 1 uur wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Kook ze 6 min. in water met zout. Laat afkoelen. Snijd de winterpeen in blokjes van 1 cm en kook ze 4 min. in water met zout. Voeg laatste 2 min. de tuinerwten toe. Giet af en laat afkoelen.

Kook de eieren 8 min. in kokend water. Laat ze schrikken in koud water en pel ze. Snijd een augurk in plakjes, 1/3 van de eieren in partjes en de helft van de ham in dunne reepjes. Houd apart. Snijd de rest van de augurken, zilveruitjes en de rest van de eieren in kleine stukjes.

Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Meng het zilverui mengsel met de aardappel, winterpeen, erwten, appel en kappertjes in een kom. Meng de mayonaise met de azijn en de mosterd en schep door de salade. Breng op smaak met peper en zout. Laat 60 min. afgedekt in de koelkast staan. Garneer met de overgebleven augurken, de partjes ei en de ham.

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Frisse huzarensalade

Je snijdt de ingrediënten in stukjes, mengt ze door elkaar, laat het afkoelen en voilà: je huzarensalade kan op tafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig