Frisse huzarensalade
Je snijdt de ingrediënten in stukjes, mengt ze door elkaar, laat het afkoelen en voilà: je huzarensalade kan op tafel.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Kook ze 6 min. in water met zout. Laat afkoelen. Snijd de winterpeen in blokjes van 1 cm en kook ze 4 min. in water met zout. Voeg laatste 2 min. de tuinerwten toe. Giet af en laat afkoelen.
Kook de eieren 8 min. in kokend water. Laat ze schrikken in koud water en pel ze. Snijd een augurk in plakjes, 1/3 van de eieren in partjes en de helft van de ham in dunne reepjes. Houd apart. Snijd de rest van de augurken, zilveruitjes en de rest van de eieren in kleine stukjes.
Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Meng het zilverui mengsel met de aardappel, winterpeen, erwten, appel en kappertjes in een kom. Meng de mayonaise met de azijn en de mosterd en schep door de salade. Breng op smaak met peper en zout. Laat 60 min. afgedekt in de koelkast staan. Garneer met de overgebleven augurken, de partjes ei en de ham.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Frisse huzarensalade
Je snijdt de ingrediënten in stukjes, mengt ze door elkaar, laat het afkoelen en voilà: je huzarensalade kan op tafel.
voorgerecht
null personen
210 kcal
40 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Kook ze 6 min. in water met zout. Laat afkoelen. Snijd de winterpeen in blokjes van 1 cm en kook ze 4 min. in water met zout. Voeg laatste 2 min. de tuinerwten toe. Giet af en laat afkoelen.
Kook de eieren 8 min. in kokend water. Laat ze schrikken in koud water en pel ze. Snijd een augurk in plakjes, 1/3 van de eieren in partjes en de helft van de ham in dunne reepjes. Houd apart. Snijd de rest van de augurken, zilveruitjes en de rest van de eieren in kleine stukjes.
Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Meng het zilverui mengsel met de aardappel, winterpeen, erwten, appel en kappertjes in een kom. Meng de mayonaise met de azijn en de mosterd en schep door de salade. Breng op smaak met peper en zout. Laat 60 min. afgedekt in de koelkast staan. Garneer met de overgebleven augurken, de partjes ei en de ham.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g vastkokende aardappelen
125 g winterpeen
125 g diepvries tuinerwten
3 middelgrote scharreleieren
100 g augurken zoetzuur
150 g schouderham
50 g zilveruitjes
1 Granny Smith appel
1 el kappertjes
5 el mayonaise
2 el wittewijnazijn
1 el Franse mosterd