Zalmcocktail
Aan de slag
Pers de kwart citroen uit. Meng de crème fraîche met de mayonaise, ketchup en whisky tot een cocktailsaus. Breng op smaak met de tabasco, 1 tl citroensap en peper. Snijd de peterselie grof. Verwijder de graatjes van de zalm.
Verdeel achtereenvolgens de sla, zalm en cocktailsaus over de glazen. Garneer met de peterselie en zalmeitjes.
Zalmcocktail
voorgerecht
null personen
280 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Pers de kwart citroen uit. Meng de crème fraîche met de mayonaise, ketchup en whisky tot een cocktailsaus. Breng op smaak met de tabasco, 1 tl citroensap en peper. Snijd de peterselie grof. Verwijder de graatjes van de zalm.
Verdeel achtereenvolgens de sla, zalm en cocktailsaus over de glazen. Garneer met de peterselie en zalmeitjes.
variatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
¼ citroen
75 g crème fraîche
4 el mayonaise
2 el ketchup
1 el whisky
1 tl tabasco
5 g verse krulpeterselie
213 g wilde roze zalm in blik
100 g botersla
4 tl wilde zalmeitjes in pot
Dit heb je nodig
gin-tonicglazen