Eiersaladeboard
bewaar
bewaar

Eiersaladeboard

Eiersalade, gekookte eitjes en augurk op één plank: dat moet wel een eiersaladeboard zijn!

30 min. bereiden / 15 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Kook de eieren hard. Snijd ondertussen de bieslook heel fijn. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil van de vruchten en pers een halve citroen uit. Meng de bieslook met het citroenrasp.

Prak 7 eieren fijn met een vork. Meng het geprakte ei met de mayonaise, mosterd, versgemalen zwarte peper, eventueel zout, 1 el citroensap en de helft van het bieslookmengsel. Zet de eiersalade 15 min. afgedekt in de koelkast.

Snijd het overgebleven ei in de lengte in dunne plakjes. Schep met een lepel mooie ‘swirls’ van de eiersalade op de plank tot de hele plank belegd is, houd rondom een rand van 2 cm vrij. Bestrooi de eiersalade met de rest van het bieslookmengsel en garneer met de augurken, zilveruitjes en plakjes ei. Bestrooi het geheel met de paprikapoeder.

kookstaptipGeen stenen serveerplank? Bekleed je houten plank dan eerst met bakpapier.
resttipPers de rest van de citroenen uit en vries het sap (in een ijsklontjesvorm) in. Of gebruik het om limonade mee te maken.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Eiersaladeboard

Eiersalade, gekookte eitjes en augurk op één plank: dat moet wel een eiersaladeboard zijn!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig