Eiersaladeboard
Eiersalade, gekookte eitjes en augurk op één plank: dat moet wel een eiersaladeboard zijn!
Aan de slag
Kook de eieren hard. Snijd ondertussen de bieslook heel fijn. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil van de vruchten en pers een halve citroen uit. Meng de bieslook met het citroenrasp.
Prak 7 eieren fijn met een vork. Meng het geprakte ei met de mayonaise, mosterd, versgemalen zwarte peper, eventueel zout, 1 el citroensap en de helft van het bieslookmengsel. Zet de eiersalade 15 min. afgedekt in de koelkast.
Snijd het overgebleven ei in de lengte in dunne plakjes. Schep met een lepel mooie ‘swirls’ van de eiersalade op de plank tot de hele plank belegd is, houd rondom een rand van 2 cm vrij. Bestrooi de eiersalade met de rest van het bieslookmengsel en garneer met de augurken, zilveruitjes en plakjes ei. Bestrooi het geheel met de paprikapoeder.
Eiersaladeboard
Eiersalade, gekookte eitjes en augurk op één plank: dat moet wel een eiersaladeboard zijn!
bijgerecht
null personen
160 kcal
30 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Kook de eieren hard. Snijd ondertussen de bieslook heel fijn. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil van de vruchten en pers een halve citroen uit. Meng de bieslook met het citroenrasp.
Prak 7 eieren fijn met een vork. Meng het geprakte ei met de mayonaise, mosterd, versgemalen zwarte peper, eventueel zout, 1 el citroensap en de helft van het bieslookmengsel. Zet de eiersalade 15 min. afgedekt in de koelkast.
Snijd het overgebleven ei in de lengte in dunne plakjes. Schep met een lepel mooie ‘swirls’ van de eiersalade op de plank tot de hele plank belegd is, houd rondom een rand van 2 cm vrij. Bestrooi de eiersalade met de rest van het bieslookmengsel en garneer met de augurken, zilveruitjes en plakjes ei. Bestrooi het geheel met de paprikapoeder.
kookstaptip:
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 middelgrote scharreleieren
10 g verse bieslook
2 citroenen
100 g mayonaise
2 tl Maille dijonmosterd in pot
60 g mini augurken
60 g zilveruitjes zoetzuur
¼ tl milde paprikapoeder
Dit heb je nodig
stenen serveerplank