Scholfilet met garnalensaus
Aan de slag
In pan water aan de kook brengen. Tomaten erin onderdompelen, inkruisen en ontvellen. Tomaten in kwarten snijden en zaadjes verwijderen. Stoneleeks in kokend water in 2 min. zacht laten worden en in zeef laten uitlekken. Basilicumblaadjes op elkaar leggen, tot 'sigaartje' oprollen en in flinterdunne reepjes snijden. Scholfilet in de lengte halveren en droogdeppen en bestrooien met zout en peper. In midden van elke filet 2 stukken tomaat leggen en wat basilicum erover strooien. Scholfilet over vulling vouwen en vaststeken met cocktailprikker. Saus uit cups overdoen in kom. Garnalen, peterselie en vermout erdoor roeren. Scholrolletjes en stoneleeks op groot bord leggen, sauskom ernaast zetten.
Aan tafel: Scholfilet op grillplaat leggen. Als onderzijde vrijwel gaar is, 2 stoneleeks op grillplaat leggen. Vis met houten spatel voorzichtig omkeren en verder gaar laten worden. Intussen beetje garnalensaus in pannetje scheppen en saus op grill warm laten worden. Schol en stoneleeks op bord leggen, garnalensaus erover schenken.
Scholfilet met garnalensaus
bijgerecht
null personen
315 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In pan water aan de kook brengen. Tomaten erin onderdompelen, inkruisen en ontvellen. Tomaten in kwarten snijden en zaadjes verwijderen. Stoneleeks in kokend water in 2 min. zacht laten worden en in zeef laten uitlekken. Basilicumblaadjes op elkaar leggen, tot 'sigaartje' oprollen en in flinterdunne reepjes snijden. Scholfilet in de lengte halveren en droogdeppen en bestrooien met zout en peper. In midden van elke filet 2 stukken tomaat leggen en wat basilicum erover strooien. Scholfilet over vulling vouwen en vaststeken met cocktailprikker. Saus uit cups overdoen in kom. Garnalen, peterselie en vermout erdoor roeren. Scholrolletjes en stoneleeks op groot bord leggen, sauskom ernaast zetten.
Aan tafel: Scholfilet op grillplaat leggen. Als onderzijde vrijwel gaar is, 2 stoneleeks op grillplaat leggen. Vis met houten spatel voorzichtig omkeren en verder gaar laten worden. Intussen beetje garnalensaus in pannetje scheppen en saus op grill warm laten worden. Schol en stoneleeks op bord leggen, garnalensaus erover schenken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 kleine tomaten
1 zakje stoneleeks
8 blaadjes basilicum
4 scholfilets
1 pakje saus voor vis
125 g roze garnalen
2 eetlepels fijngehakte peterselie
2 eetlepels witte vermout
Dit heb je nodig
cocktailprikkers
gourmetstel