Gebakken scholfilet met courgetteratatouille en basilicumroom
Aan de slag
Ui en knoflook pellen en snipperen. Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Courgette in kleine blokjes van ca. 1/2 cm snijden. Citroen schoonboenen en helft van schil raspen. Citroen uitpersen. In wok 2 eetlepels olie verhitten. Ui en knoflook ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Courgette, tomaat, citroenrasp, Provençaalse kruiden en zout en peper naar smaak toevoegen. Ratatouille in ca. 20 minuten zachtjes gaar laten sudderen, meeste vocht laten verdampen. Laten afkoelen. In keukenmachine basilicum met room en vermout tot gladde, heldergroene saus pureren. Scholfilets in lengte halveren en inwrijven met citroensap, zout en peper. In diep bord volkorenmeel en chilipoeder mengen.
Scholfilets door volkorenmeel wentelen, meel goed aandrukken. In grote koekenpan rest van olie verhitten en scholfilets (in 2 keer) in ca. 5 minuten bruin en gaar bakken. Halverwege voorzichtig keren. Vis op warm bord scheppen en warm houden onder aluminiumfolie. Intussen ratatouille en basilicumsaus zachtjes verwarmen. Op vier warme borden in midden bergje ratatouille scheppen. Scholfilets hierop draperen. Beetje basilicumsaus erover schenken, rest apart erbij geven. Serveren met gnocchi met rucola.
Gebakken scholfilet met courgetteratatouille en basilicumroom
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
65 min. bereiden
Aan de slag
Ui en knoflook pellen en snipperen. Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Courgette in kleine blokjes van ca. 1/2 cm snijden. Citroen schoonboenen en helft van schil raspen. Citroen uitpersen. In wok 2 eetlepels olie verhitten. Ui en knoflook ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Courgette, tomaat, citroenrasp, Provençaalse kruiden en zout en peper naar smaak toevoegen. Ratatouille in ca. 20 minuten zachtjes gaar laten sudderen, meeste vocht laten verdampen. Laten afkoelen. In keukenmachine basilicum met room en vermout tot gladde, heldergroene saus pureren. Scholfilets in lengte halveren en inwrijven met citroensap, zout en peper. In diep bord volkorenmeel en chilipoeder mengen.
Scholfilets door volkorenmeel wentelen, meel goed aandrukken. In grote koekenpan rest van olie verhitten en scholfilets (in 2 keer) in ca. 5 minuten bruin en gaar bakken. Halverwege voorzichtig keren. Vis op warm bord scheppen en warm houden onder aluminiumfolie. Intussen ratatouille en basilicumsaus zachtjes verwarmen. Op vier warme borden in midden bergje ratatouille scheppen. Scholfilets hierop draperen. Beetje basilicumsaus erover schenken, rest apart erbij geven. Serveren met gnocchi met rucola.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
1 teentje knoflook
2 trostomaten
1 courgette
1 citroen
6 el olijfolie
2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
0 zout en versgemalen peper
2 zakjes verse basilicum
1 pakje koksroom
75 ml droge witte vermout
3 x 2 scholfilets
5 el volkorenmeel
2 tl chilipoeder
Dit heb je nodig
keukenmachine
aluminiumfolie