Hartige makreeltaartjes
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Deeg laten ontdooien en elk plakje op met bloem bestoven aanrecht iets dunner uitrollen. Quichevormpje op deeg leggen en ruime cirkel rondom uitsnijden. Ingevette vormpjes hiermee bekleden. Makreelfilets in stukjes verdelen en op deegbodems leggen. In kom eieren loskloppen met mierikswortel, slagroom, zout en peper en bieslook. Eimengsel over makreel schenken. Taartjes in midden van oven in ca. 40 min. bruin en gaar bakken. Intussen dressing en mespunt peper door koolreepjes scheppen. Taartjes uit vormpjes nemen en met koolsalade serveren.
Hartige makreeltaartjes
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
25 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Deeg laten ontdooien en elk plakje op met bloem bestoven aanrecht iets dunner uitrollen. Quichevormpje op deeg leggen en ruime cirkel rondom uitsnijden. Ingevette vormpjes hiermee bekleden. Makreelfilets in stukjes verdelen en op deegbodems leggen. In kom eieren loskloppen met mierikswortel, slagroom, zout en peper en bieslook. Eimengsel over makreel schenken. Taartjes in midden van oven in ca. 40 min. bruin en gaar bakken. Intussen dressing en mespunt peper door koolreepjes scheppen. Taartjes uit vormpjes nemen en met koolsalade serveren.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 plakjes deeg voor hartige taart
1 pakje gerookte makreelfilet
5 eieren
1 eetlepel mierikswortel
125 ml slagroom
½ zakje verse bieslook
5 eetlepels honing-mosterddressing
1 zak gesneden witte kool
Dit heb je nodig
4 eenpersoons quichevormpjes (doorsnede 12 cm), ingevet