Fricandeau met tonijnsalade en citroenmayonaise
Aan de slag
In kom tonijn mengen met olijven, zongedroogde tomaat, kappertjes, 1 el citroensap en 2 el olijfolie. Zout en peper naar smaak toevoegen. Afgedekt minstens 30 min. in koelkast zetten, zodat smaken kunnen intrekken.
In kom mayonaise mengen met mosterd, 2 el citroensap en zout en peper naar smaak. Plakjes fricandeau op grote serveerschaal rangschikken. Gemarineerde tonijn erover verdelen en hier en daar lepel citroenmayonaise erop scheppen. Rest van mayonaise apart erbij geven. Schaal bestrooien met peterselie.
Fricandeau met tonijnsalade en citroenmayonaise
bijgerecht
null personen
390 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
In kom tonijn mengen met olijven, zongedroogde tomaat, kappertjes, 1 el citroensap en 2 el olijfolie. Zout en peper naar smaak toevoegen. Afgedekt minstens 30 min. in koelkast zetten, zodat smaken kunnen intrekken.
In kom mayonaise mengen met mosterd, 2 el citroensap en zout en peper naar smaak. Plakjes fricandeau op grote serveerschaal rangschikken. Gemarineerde tonijn erover verdelen en hier en daar lepel citroenmayonaise erop scheppen. Rest van mayonaise apart erbij geven. Schaal bestrooien met peterselie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 maal 150 g tonijnsteak
100 g zwarte olijven zonder pit
4 zongedroogde tomaten
2 eetlepels kappertjes
½ citroen
2 eetlepels olijfolie
8 eetlepels mayonaise
1 theelepel scherpe mosterd
2 eetlepels verse peterselie
6 maal 100 g gebraden fricandeau