Bonendip met walnootolie
bewaar
bewaar

Bonendip met walnootolie

20 min. bereiden / 9 uur 30 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Bonen in ruim water minimaal 8 uur weken. In pan met ruim water bonen in ca. 1 uur en 15 min. gaarkoken, laatste kwartier 1/2 tl zout toevoegen. Bonen in vergiet laten uitlekken en afkoelen. In keukenmachine bonen met beide oliesoorten pureren tot smeuïge massa. Op smaak brengen met 3-4 el citroensap, knoflook, sojasaus, bieslook en zout en peper. Bonendip tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. Uiteindes schuin afsnijden en snijbonen in brede ruiten snijden. Snijbonen in ruim kokend water met zout in 3 min. beetgaar koken. Ruiten in vergiet onder koud water afspoelen, laten uitlekken en in afgesloten plastic doos in koelkast bewaren.

Bonendip in kom scheppen, bovenkant gladstrijken en bestrooien met paprikapoeder. Snijboonruiten droogdeppen en op schaal leggen, rond kom bonendip.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bonendip met walnootolie

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig