Marinade voor saté
Aan de slag
Snijd de onderkant van het citroengras. Verwijder het buitenste blad en snijd de stengel in 3 stukken. Doe het citroengras samen met de knoflook, geschilde gember en eventueel zout in de vijzel. Stamp flink tot alles fijn is.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp toe aan de vijzel. Houd het sap apart. Voeg de suiker en sambal toe. Stamp tot het goed vermengd is.
Meng de sojasaus, olie en 2 el citroensap door de marinade in de vijzel. De citroen zorgt voor frisheid én voor mals vlees of vis.
Saté maken
Instructievideo - 00:44 min.
Marinade voor saté
bijgerecht
null personen
70 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de onderkant van het citroengras. Verwijder het buitenste blad en snijd de stengel in 3 stukken. Doe het citroengras samen met de knoflook, geschilde gember en eventueel zout in de vijzel. Stamp flink tot alles fijn is.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp toe aan de vijzel. Houd het sap apart. Voeg de suiker en sambal toe. Stamp tot het goed vermengd is.
Meng de sojasaus, olie en 2 el citroensap door de marinade in de vijzel. De citroen zorgt voor frisheid én voor mals vlees of vis.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 stengel koelverse sereh citroengras
2 cm verse gember
2 tenen knoflook
1 citroen
1½ el donkere basterdsuiker
½ el sambal oelek
3 el Japanse sojasaus
1 el sesamolie
Dit heb je nodig
vijzel