Marinade voor saté
bewaar
bewaar

Marinade voor saté

10 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de onderkant van het citroengras. Verwijder het buitenste blad en snijd de stengel in 3 stukken. Doe het citroengras samen met de knoflook, geschilde gember en eventueel zout in de vijzel. Stamp flink tot alles fijn is.

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp toe aan de vijzel. Houd het sap apart. Voeg de suiker en sambal toe. Stamp tot het goed vermengd is.

Meng de sojasaus, olie en 2 el citroensap door de marinade in de vijzel. De citroen zorgt voor frisheid én voor mals vlees of vis.

bereidingstipJe kunt de marinade 1 dag van tevoren bereiden.

Saté maken

Instructievideo - 00:44 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Marinade voor saté

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig