Mosselen met look en mosterdsaus
Aan de slag
Mosselen grondig wassen en controleren. Kapotte schelpen en open exemplaren die na een tik niet sluiten weggooien. Prei, bier en helft van peterselie over 2 grote (mossel)pannen verdelen. Mosselen (1 kg per pan) afgedekt 6-8 min. koken, tot alle schelpen openstaan. Pan regelmatig schudden. Met schuimspaan mosselen en prei in vier grote kommen scheppen. Dicht gebleven mosselen verwijderen. Mosselen (in oven) warmhouden. Van kookvocht 400 ml boven maatbeker door zeef schenken, rest weggooien. In pan met dikke bodem boter smelten. Bloem erdoor roeren en 2 min. zachtjes bakken. Scheut voor scheut afgemeten mosselvocht toevoegen en blijven roeren tot mooie gladde saus. In kom eierdooier losroeren met slagroom, mosterd en 2-3 el van warme saus. Dooiermengsel door saus roeren en saus nog even zacht doorwarmen, maar niet meer laten koken. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel extra mosterd. Saus over mosselen scheppen. Rest van peterselie erover strooien. Serveren met Vlaamse frieten of stokbrood en een groene salade.
Mosselen met look en mosterdsaus
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Mosselen grondig wassen en controleren. Kapotte schelpen en open exemplaren die na een tik niet sluiten weggooien. Prei, bier en helft van peterselie over 2 grote (mossel)pannen verdelen. Mosselen (1 kg per pan) afgedekt 6-8 min. koken, tot alle schelpen openstaan. Pan regelmatig schudden. Met schuimspaan mosselen en prei in vier grote kommen scheppen. Dicht gebleven mosselen verwijderen. Mosselen (in oven) warmhouden. Van kookvocht 400 ml boven maatbeker door zeef schenken, rest weggooien. In pan met dikke bodem boter smelten. Bloem erdoor roeren en 2 min. zachtjes bakken. Scheut voor scheut afgemeten mosselvocht toevoegen en blijven roeren tot mooie gladde saus. In kom eierdooier losroeren met slagroom, mosterd en 2-3 el van warme saus. Dooiermengsel door saus roeren en saus nog even zacht doorwarmen, maar niet meer laten koken. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel extra mosterd. Saus over mosselen scheppen. Rest van peterselie erover strooien. Serveren met Vlaamse frieten of stokbrood en een groene salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 kg panklare mosselen
300 g prei
1 flesje witbier
1 zakje verse peterselie
50 g boter
50 g bloem
1 ei
125 ml slagroom
2 el grove mosterd