Mosselen in het groen
Aan de slag
Mosselen onder stromend water afspoelen, kapotte mosselen en mosselen die na flinke tik niet sluiten, weggooien. Knoflook met platte kant van groot mes pletten. In grote wok kruidenboter verwarmen en knoflook en prei 2 min. roerbakken. Mosselen erdoor scheppen en bier erbij schenken. Vocht aan de kook brengen en mosselen in 6-8 min. gaar laten worden (schelpen staan dan open), geregeld omscheppen. Peper naar smaak erboven malen. Mosselen met groenten en vocht in twee diepe borden scheppen en serveren met stokbrood.
Mosselen in het groen
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Mosselen onder stromend water afspoelen, kapotte mosselen en mosselen die na flinke tik niet sluiten, weggooien. Knoflook met platte kant van groot mes pletten. In grote wok kruidenboter verwarmen en knoflook en prei 2 min. roerbakken. Mosselen erdoor scheppen en bier erbij schenken. Vocht aan de kook brengen en mosselen in 6-8 min. gaar laten worden (schelpen staan dan open), geregeld omscheppen. Peper naar smaak erboven malen. Mosselen met groenten en vocht in twee diepe borden scheppen en serveren met stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zak panklare mosselen
2 teentjes knoflook
50 g kruidenboter
1 zak panklare prei
½ flesje witbier
1 stokbrood
Dit heb je nodig
wok