Haaseitjes in het groen
Verras de kids met deze haaseitjes. Makkelijk te maken, leuk voor de kinderen en gezond. Win-win!
Aan de slag
Kook de eieren in 9-10 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en vervolgens 10 min. in het koude water volledig afkoelen.
Schaaf ondertussen met een kaasschaaf linten van de komkommer en dep ze droog met keukenpapier.
Snijd met een klein, scherp mes een stukje van de lange kant van een ei. De platte kant van het ei wordt de onderkant van de haas, het stukje dat je hebt afgesneden worden de oren.
Snijd het afgesneden stukje in de lengte doormidden, dit zijn de oren. Snijd 2 mm van de onderkanten, zodat de oren aan 1 kant recht zijn. Snijd aan de platte onderkant van de oren een stukje schuin af, zodat de oren wat dunner worden.
Zet het ei op z'n platte kant op het werkvlak. Snijd het ei op ⅓ van de lengte in een hoek van 45° aan de bovenkant in. Snijd niet helemaal door. Steek hier de oortjes in. Maak met de cocktailprikker 3 gaatjes aan de voorkant van het ei, steek er sesamzaadjes in voor de oogjes en het neusje. Maak zo ook de andere haasjes.
Verdeel de sla over een serveerschaal en leg de komkommerlinten er in sierlijke krullen op. Verdeel de haasjes erover.
Haaseitjes in het groen
Verras de kids met deze haaseitjes. Makkelijk te maken, leuk voor de kinderen en gezond. Win-win!
null personen
90 kcal
40 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Kook de eieren in 9-10 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en vervolgens 10 min. in het koude water volledig afkoelen.
Schaaf ondertussen met een kaasschaaf linten van de komkommer en dep ze droog met keukenpapier.
Snijd met een klein, scherp mes een stukje van de lange kant van een ei. De platte kant van het ei wordt de onderkant van de haas, het stukje dat je hebt afgesneden worden de oren.
Snijd het afgesneden stukje in de lengte doormidden, dit zijn de oren. Snijd 2 mm van de onderkanten, zodat de oren aan 1 kant recht zijn. Snijd aan de platte onderkant van de oren een stukje schuin af, zodat de oren wat dunner worden.
Zet het ei op z'n platte kant op het werkvlak. Snijd het ei op ⅓ van de lengte in een hoek van 45° aan de bovenkant in. Snijd niet helemaal door. Steek hier de oortjes in. Maak met de cocktailprikker 3 gaatjes aan de voorkant van het ei, steek er sesamzaadjes in voor de oogjes en het neusje. Maak zo ook de andere haasjes.
Verdeel de sla over een serveerschaal en leg de komkommerlinten er in sierlijke krullen op. Verdeel de haasjes erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote scharreleieren
½ komkommer
12 zwarte sesamzaadjes
50 jonge bladsla melange veldsla
Dit heb je nodig
cocktailprikker