Vegaburger met hummus
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de kapjes van het brood, deze worden niet gebruikt. Snijd het brood in 8 sneetjes. Besprenkel deze aan beide kanten met de olie. Rooster 8 min. op een rooster in de oven. Halveer de teen knoflook en wrijf het brood ermee in.
Verhit de grillpan of steek de barbecue aan. Bestrijk de hamburgers met de rest van de olie en gril ze 5 min. Keer regelmatig. Bestrijk ondertussen 4 sneetjes brood met de hummus en verdeel de bladsla erover. Leg op elk sneetje 1 burger en bestrooi met in ringetjes gesneden bosui. Leg de rest van het brood erop en serveer.
Barbecuetools gebruiken
Instructievideo - 01:33 min.
Vegaburger met hummus
bijgerecht
null personen
665 kcal
15 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de kapjes van het brood, deze worden niet gebruikt. Snijd het brood in 8 sneetjes. Besprenkel deze aan beide kanten met de olie. Rooster 8 min. op een rooster in de oven. Halveer de teen knoflook en wrijf het brood ermee in.
Verhit de grillpan of steek de barbecue aan. Bestrijk de hamburgers met de rest van de olie en gril ze 5 min. Keer regelmatig. Bestrijk ondertussen 4 sneetjes brood met de hummus en verdeel de bladsla erover. Leg op elk sneetje 1 burger en bestrooi met in ringetjes gesneden bosui. Leg de rest van het brood erop en serveer.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 robuust vloerbrood meergranen afbakbrood
6 el milde olijfolie
1 teen knoflook
4 vegetarische hamburgers
4 el hummus naturel
100 g jonge bladsla melange
3 bosuien